Eten en drinken tijdens jouw huisfeestje

Je bent jong en zin in gezelligheid. Wat is dan de volgende stap? Juist! Een huisfeestje. Maar hoe pak je dit op een toffe manier aan zodat al je vrienden tevreden zullen zijn? Welke hapjes ga je serveren en wat schenk je jouw gasten in? In dit blog staan de ingrediënten voor een onvergetelijk feestje.

Eten

Wat je absoluut niet wilt op je huisfeestje zijn hongerige mensen. Daarom is het goed om wat meer aandacht te besteden aan het eten dan het kopen van een zak chips of een pakje kaasstengels. Maar wat is leuk om je gasten te serveren?

Je wilt niet dat ze hongerig zijn, maar je hoeft ze ook geen volledige maaltijd te serveren. Houd het vooral op kleine borrelhapjes. Het is belangrijk om een variërend aanbod te hebben, iedereen houdt weer van iets anders!

Zo zijn er natuurlijk steeds meer mensen vegetariër of veganist. Probeer daarom je hapjes hierop aan te passen. Door de groei in populariteit voor deze diervrije diëten zijn er ontzettend veel alternatieven.

Een lekker en makkelijke snack kan je maken met huisgemaakte humus. Een blik kikkererwten, citroensap en kruiden. Dat is alles wat je nodig hebt voor een heerlijke spread. Gooi de ingrediënten in de blender en kruid naar wens. Heerlijk op een stukje stokbrood of een perfecte dip voor een gezonde wortel.

Drinken

Hierin kan je duidelijk onderscheid maken in twee categorieën: met of zonder alcohol. Als je gaat voor drankjes met alcohol kan dit natuurlijk ook zonder dat het uitloopt op een behandeling alcoholverslaving. Zo kan je bijvoorbeeld een heerlijke sangria maken in slechts tien minuten! Voor zes porties heb je 500ml rode wijn nodig, een scheut likeur, sinaasappel en ander fruit naar keuze, suiker en 750ml bruiswater. De enige verdere uitleg is het samenvoegen van al deze ingrediënten en jouw zomerse drankje is klaar om genuttigd te worden.

Ga je liever voor alcoholvrij? Dan zijn er tal van lekkere virgin cocktails die je kunt proberen. Wat dacht je van een alcoholvrije mojito? Voor één glas heb je het volgende nodig: Verse muntblaadjes, een eetlepel rietsuiker, limoen(sap), crushed ice en gemberbier. Stamp de munt nog even aan voor meer smaak en voilà: een heerlijke virgin mojito.  

Schep duidelijkheid

Als laatste tip kan je maar beter duidelijk zijn over het eten en drinken. Zorg je zelf voor eten en drinken? Neemt iedereen een hapje mee? Is het eigen drank meenemen? Allemaal vragen die waarschijnlijk rondspoken in het hoofd van je gasten. Daarom kan je hier maar beter duidelijk over zijn. Voel je niet gedwongen om dit op je te nemen!

Hopelijk heb je wat aan deze party tips. Alvast heel veel plezier gewenst op je kekke huisfeestje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *