Maak je tuin klaar voor de zomer!

Het weer wordt met de dag mooier en dat betekent dat we allemaal steeds vaker naar buiten gaan. Ook ’s avonds kunnen we steeds langer genieten van de lentezon. Waarschijnlijk is je tuin wel al een tijdje niet meer echt verzorgd. Nu de zomer eraan komt is het daarom tijd om de tuin weer eens op te knappen en te zorgen dat je buiten kunt eten zodra het weer het toelaat. In dit blog vind je tips om je tuin op te knappen zodat buiten eten nóg gezelliger wordt.

Verlichting

Als er iets is wat veel sfeer geeft is het verlichting. Er bestaan heel veel soorten buitenverlichting voor in je tuin: lichtjes voor aan de schutting of heg, lichten voor boven de buitentafel of verlichting voor aan het raam. Noem het maar op! Op deze manier kun je nog heel lang na het eten genieten van de buitenlucht. Supergezellig en sfeervol. Extra tip: je kunt ook een vuurkolf aansteken wanneer het donker wordt. Dan kun je ook nog marshmallows roosteren na het eten en je handen warmhouden.

Buiten eten

Hou je van koken?  Nu het weer steeds beter wordt is het superleuk om buiten te eten. Denk bijvoorbeeld aan het koken op een outdoorchef bbq of pizzaoven. Lekker zelfgekruide stukjes vlees of vegetarische groente spiesjes braden op de barbecue. Of verse, zelfgemaakte pizza’s bakken in een pizzaoven. Buiten koken is superleuk om te doen en ook nog eens heel erg makkelijk.

Vrolijke tafelkleden

Wanneer je geen geld hebt voor grote investeringen is het ook heel leuk om bijvoorbeeld een nieuw tafelkleed te kopen. Tafelkleden zijn super sfeerbepalend en kunnen je tuin een echte make-over geven. Meet vóór je een tafelkleed koopt even hoe groot de tafel is. Dan weet je zeker dat je niet de verkeerde maat aanschaft. Je kunt naast een nieuw tafelkleed ook denken aan nieuwe borden of mooie wijnglazen. Of aan nieuwe kussens voor je tuinmeubilair. Vrolijk je tuin op door te kiezen voor mooie kleuren en patronen.

Planten

Andere sfeervolle toevoegingen aan de tuin: planten en bloemen! Ga langs de tuinwinkel en koop zaadjes voor een tomaten- of druivenplant. Of koop een mooi olijfboompje. Planten zijn ook nog eens heel erg leuk om te verzorgen. Kijk goed hoeveel water en zonlicht je nieuwe planten nodig hebben. Ook leuk: kruidenplanten. Deze zijn erg handig wanneer je veel van koken houdt. Hoe leuk is het om tijdens het koken gebruik te maken van kruiden uit je eigen tuin?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *