Nederland kaasland

Nederland kaasland is nog steeds een benaming die van toepassing is. Nederland is nog steeds de grootste kaasproducent van Europa met een productie van rond de 650 miljoen kilo kaas per jaar. Er wordt ook heel veel kaas geëxporteerd naar het buitenland. De Nederlandse kazen zijn goed houdbaar dus voor de export een prima product. Volgens de verhalen werd de eerste kaas al zo’n 3000 jaar geleden in Zwitserland gemaakt. Maar Nederland blijft toch het veruit bekendste kaasland. Hopelijk kan de kaasproductie de komende jaren ook volle kracht door blijven gaan ondanks de overheid die er alles aan doet om de veestapel in te laten krimpen en daardoor ook de productie van kaas onder druk te zetten. Als deze plannen werkelijkheid worden dan zal er een andere methode moeten worden ontwikkeld om de productie van kaas ook voor de toekomst te waarborgen. Nederland zonder kaas is iets wat we ons niet voor kunnen stellen.

Er zijn zoveel mogelijkheden met kaas

kaas kopen kan je dus op veel plaatsen. Maar online is de keuze ook enorm groot. Bijvoorbeeld bij de lekkerstekaas.nl kan je vrijwel iedere kaassoort wel terugvinden en eenvoudig bestellen. Naast het stukje jonge of belegen kaas worden er ook steeds meer aparte kaassoorten verkocht. Geitenkaas neemt sterk in populariteit toe. Maar ook het kaasplankje bij de borrel of als dessert staat steeds vaker op tafel. Het kaasplankje is bij uitstek geschikt om eens andere kaassoorten te proberen. Geitenbrie, witte korstkaas of blauw geaderde kaas, ze zijn allemaal het proberen waard. Veel mensen gaan nu ook raclette kaas kopen of gaan kaasfondue kopen. Raclette kennen we op twee manieren. Als gerecht, met aardappelen, vlees en gesmolten kaas, en als vorm van gourmetten met Zwitserse kaas. Raclette wordt steeds populairder voor een knus avondje met vrienden en familie. En het traditionele kaasfondue is voor velen ook nog steeds onmisbaar.

Nederland maakt nog meer wereldberoemd lekkernijen

Naast de wereldwijd beroemde Nederlandse kaas hebben we nog meer typische Hollandse lekkernijen. De bij veel buitenlandse toeristen meest bekende is wel de stroopwafel. Deze lekkernij is waarschijnlijk net zo bekend binnen ons land als buiten de Nederlandse grenzen. Iedereen kent en houdt van deze dunne wafeltjes aan elkaar geplakt met zoete siroop. Verder hebben we natuurlijk de alom bekende drop, de poffertjes, de oliebollen en de kruidnootjes en pepernoten. Ons land is een klein land maar met heel veel lekkers. Veel toeristen komen speciaal naar ons land om van al dit lekkers te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *