Online losse thee kopen?

Wil jij graag losse thee kopen, maar weet jij niet waar dat kan? Het is tegenwoordig ook mogelijk om ze online te kopen. Voorheen waren er geen of amper aanbieders, maar nu zijn dat er steeds meer aan het worden. Het enige nadeel is dat je ze niet zelf kunt controleren. Daarom is het raadzaam om een betrouwbare verkoper te vinden online. De thee wordt voornamelijk geïmporteerd vanuit het buitenland en is gezonder dan thee in zakjes, daarom kan jij losse thee bestellen.

Soorten thee

Waarschijnlijk vraag jij je al af wat voor soort thee er beschikbaar is, want je wil immers de beste losse thee kopen online. Om te beginnen zijn er heel veel soorten met allemaal hun eigen smaakje en voordelen. Zo is er de welbekende rooibos, groene thee met citroen, earl grey imperial, jasmijn dragon, English breakfast etc. Er zijn ook soorten zoals cafeïnevrije thee of antioxidanten thee. Er zijn honderden soorten van dit soort thee te vinden online. Ze worden dan geïmporteerd van landen zoals: China, India, Indonesië, Japan, Sri Lanka, Taiwan en Zuid Afrika.

Voordelen losse thee

Veel mensen kiezen niet voor een losse thee bestellen, omdat een theezakje veel sneller en praktischer is. Bovendien zijn theezakjes goedkoper. Losse thee kopen heeft wel voordelen ten opzichte van de standaard theezakjes. Losse thee is namelijk veel beter in kwaliteit, de thee wordt na proces van bewerking verdeeld in aparte gradaties. De grote bladeren hiervan worden dan als losse thee en de rest van de verpulverde bladeren worden als theezak verkocht. Losse thee is meer verser dan theezakjes. Overigens kan je tijdens het bestellen van losse thee ook nog eens je eigen draai aan geven door bijvoorbeeld stukjes fruit aan de thee toe te voegen. Dit zorgt voor een extra smaak en maak jij jouw eigen thee! Tot slot is het goed voor je immuunsysteem, omdat de hele bladeren meer antioxidanten bevatten.

Losse thee zetten

Wanneer je losse thee koopt, moet je erop letten dat er voldoende ruimte overblijft om zich uit te laten vouwen in het water. Mocht dit niet het geval zijn, kan het de smaak aantasten. Zorg dus ervoor dat je het op de juiste manier doet, zo krijg je de volste smaak en wellicht het belangrijkst, de weldadige eigenschappen. Delicate thee wil ook nog eens wat ruw en hard zijn, waardoor je het misschien zachter wil maken. Dan is het aangeraden om vooraf de water te filteren of mineraalwater te gebruiken.

Na het bestellen van losse thee, is het bewaren ervan een simpele kwestie. Je kan ze gerust in een leeg blik gooien. Ze beschermen dan je kwetsbare bladeren tegen het breken en sluiten goed af. Zo behoudt je de aroma’s van de thee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *