Smaakvolle grand cru wijn is ook in Nederland verkrijgbaar

Op zoek naar een bijzondere smaakvolle wijn die precies bij uw gerecht past? Een fles grand cru wijn maakt uw avond onvergetelijk. Wij leggen uit wat deze grand cru wijn zo bijzonder maakt.Wanneer u kiest voor grand cru wijn dan bent u een echte wijnliefhebber en kiest u voor de crème de la crème. In de Franse Bourgogne zijn er slechts 33 grand cru wijngaarden, de meeste van deze grand cru wijngaarden vind u in de Côte de Nuits. Er wordt voornamelijk wijn geproduceerd met de Pinot Noir druif. De letterlijke vertaling van grand cru is “grote oogst”. Echter slaat groot op groots, grootse kwaliteit van de wijn. De term is zelfs vastgelegd in de Franse wetgeving.

Wat maakt grand cru wijn zo bijzonder?

De kleine beperkte oplage waarin de wijn wordt geproduceerd. Niet voor niets komt ‘s werelds duurste wijn uit de grand cru wijngaarden in de Bourgogne, Romanée Conti is de meest bekende en de duurste wijngaard ter wereld. Omdat deze wijn van dusdanige hoge kwaliteit is, kan deze grand cru wijn ook enorm goed bewaard worden. Naast de Franse Bourgogne bevinden zich ook in de Franse Elzas enkele grand cru wijnvelden.

Koop de beste grand cru wijnen

De beste grand cru wijnen uit de Franse Bourgogne zijn ook heel eenvoudig in Nederland te koop. U moet alleen goed weten waar u bent. Het is belangrijk om uw grand cru wijn te kopen bij een wijnhandel die een erkende sommelier in dienst heeft. Zodat u uw smaak wensen kenbaar kunt maken en de sommelier u een wijn aan kan raden die perfect bij uw gerecht past. En als u uw wijn bestelt bij Grand cru wijnen dan staat de sommelier zelfs dag en nacht voor u klaar. U wordt voorzien van het beste advies en u kunt zelfs deelnemen aan een proeverij. Zodat u gegarandeerd gaat genieten van een heerlijke bijzondere wijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *