eenvoudig recept

Tips voor de makkelijkste nagerechten

Na het hoofdgerecht is het natuurlijk noodzakelijk dat een smaakvol toetje moet volgen. Het maken van een lekker toetje hoeft niet perse ingewikkeld te zijn. Hieronder staat uitgelegd hoe je simpele en lekkere nagerechten maakt.

Fruitspiesjes met chocolade

Het eerste recept is een toetje dat enigszins gezond is en waar je ook zeker van kunt genieten. Voor dit toetje smelt je eerst een reep chocolade, met een smaak naar keuze, op de au bain-marie wijze. Snijd een banaan in plakjes en haal het kroontje van een paar aardbeien. Rijg het fruit aan een spiesje en giet er wat chocolade over heen. Je kunt er eventueel voor kiezen wat kruimels van mariakaakjes over de chocolade te strooien om een lekkere crunch toe te voegen.

eenvoudig recept

Amerikaanse smores

Een ander heerlijk toetjes zijn Amerikaanse smores. Het is een erg eenvoudig recept. Leg op een bakplaat met bakpapier een paar mariakaakjes. Leg hier vervolgens blokjes pure chocolade op en leg daar boven op een aantal mini marshmallows. Zet de bakplaat voor een kleine twee minuten onder de grill en wacht tot de chocolade en marshmallows goed gesmolten zijn. Leg een tweede mariakaakje bovenop de gesmolten chocolade en marshmallows.

Chocolademousse

Een ander toetje dat het altijd goed doet met wederom een eenvoudig recept is de volgende chocolademousse. Voor deze chocolademousse heb je enkel 200 gram chocolade, 250 gram slagroom en een halve theelepel vanillesuiker nodig. Begin met het smelten van de chocolade op de au bain-marie wijze. Klop vervolgens de slagroom totdat deze goed stijf is. Laat de chocolade goed afkoelen en meng deze hierna met de slagroom en de suiker. Wanneer de mousse goed gemengd is, laat je deze ongeveer twee uren in de koelkast opstijven. Om met het recept te variëren kan je verkruimelde oreo’s door de mousse mengen of geprakte m&ms bovenop de mousse leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *